lydo – verdens kuleste fysikktime
logo & grafisk profil


Design av logo, grafisk profil og alle virkemidler til konseptet; plakater, annonser, boards, program, nettside, t-skjorter m.m. Arbeidet vant sølv i STERK Reklame 2014 i kategorien grafisk design/identitetsdesign.

Navnet spiller ganke enkelt på LYD og DO. Og selvfølgelig brettspillet LUDO og den latinske betydningen jeg leker. Kort, konsist og lett å huske. Enkle former gir assosiasjoner til lydbølger, matematikk og fysikk. Prosjektet handler om å ta i bruk det man kan, det man har og det man finner – og logoen skal bygge opp om dette med et naivt og ujålete uttrykk. Kula er det bærende elementet i en Rube-Goldberg-maskin og får ting til å bevege seg. Logoen er med på å formidle bevegelsen og lekenheten. Logoen er enkel å forstå og fungerer nærmest som et stempel. Med enkle grep kan den fornyes og vare i lang tid framover. Mønsteret gir assosiasjoner til sirkus, og fargene og bevegelsen i det stemmer godt med prosjektets mål som er å mekke frem lyd.

BAKGRUNN


LYDO er en årlig musikk- og fysikk-konkurranse for alle 5-10. klasser i Rogaland. Prosjektet er et samarbeid mellom Stavanger Symfoniorkester og Statoils talentutviklingsprogram ”Morgendagens helter”. Formålet med prosjektet er å inspirere og stimulere barns interesse for realfag. Klassene som deltar konkurrerer om å lage den beste musikk-kjedereaksjonsmaskinen, en såkalt "Rube Goldberg"-maskin. Og den må lage LYD. Elevene får utdelt et start-kit med kuler, skinner, vaier o.l. men kan også legge til egne objekter. Vinnerene fikk vise sin maskin på scenen på verdenspremieren på LYDO-SHOWET “Verdens Kuleste Fysikktime” i Stavanger Konserthus. Showet ble ledet av Andreas Wahl, kjent fra Barne-TV.

Arbeidet er utført i min tid hos Melvær & Lien

LYDO2.jpg